T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / HENDEK - Ziya Gökalp Ortaokulu

Binalarda Su Verimliliği Uygulamaları

Sayın Velilerimiz, Öğretmenlerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 

Kurtaracağımız her bir damlanın yarınlarımıza armağan olduğunu biliyoruz. Binalarda %25 su tasarrufu sağlanması hedefi ile Binalarda Su Verimliliği Hedefi ve Uygulama Kılavuzu hazırlanarak belirlenen tedbirlerin yaygınlaştırılması için belediyelerimiz ile paylaşıldı. Bu kapsamda geliştirilen ve rehber dokümanımızla halkımızın faydalarına sunulan “azalt-yeniden kullan-değiştir” stratejileri ile su verimliliği kültürünün toplumun bütün kesimlerince benimsemesi hedefleniyor. - Kullanılan su miktarı çeşitli yöntemlerle azaltılmalı, israfın önüne geçilmelidir. - Binalarda yağmur suyu ve gri su sistemleri kullanılarak suyun yeniden kullanılması sağlanmalıdır. - Suyu israf eden ekipmanlar veya yöntemler suyun verimli şekilde kullanılmasını sağlayacak şekilde değiştirilmelidir. 

Ayrıca, söz konusu stratejinin hayata geçirilebilmesi adına Binalarda Su Verimliliği Sistem Kurulumu Talimatı hazırlanarak belediyelerimiz ile paylaşıldı. Binalarda su verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması için 7 adım öne çıkıyor:

1. Su verimliliği biriminin kurulması

2. Mevcut durum tespiti

3. Planlama

4. İhtiyaçların belirlenmesi ve temin edilmesi

5. Eğitim ve farkındalık oluşturma

6. Uygulama

7. Raporlama

 

İklim değişikliğinin etkilerinin artık her alanda karşımıza çıktığı günümüzde su verimliliği uygulamaları, ulusal, sektörel, bireysel düzeyde ve her birimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Suyumuzun bir damlasını bile boşa harcamamalıyız. Suyumuz kaybolmasın, geleceğimiz yok olmasın! Söz konusu kılavuza ve sistem kurulumu talimatına www.suverimliligi.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.12.2023 - Güncelleme: 07.12.2023 11:19 - Görüntülenme: 57
  Beğen | 0  kişi beğendi